Solidariteit met Schotland

Enkele maanden geleden vroeg een vriend in de verenigde Staten wat zij zou kunnen doen om te helpen in de onafhankelijkheid van Schotland. "Niet veel," was mijn antwoord, waarna ik uitlegde dat dit een discussie is die binnen Schotland gehouden dient te worden. Dat is echter niet hoe de regering van het Verenigd Koninkrijk het ziet, ondanks de protesten van Minister-President Cameron dat hij niet in debat kan gaan met Alex Salmond, omdat hij in september geen stemmen heeft. Maar blijkbaar is er toch iets dat mijn vriend kan doen.

http://www.heraldscotland.com/news/home-news/revealed-the-foreign-office-devo-units-drive-to-kill-off-independence.23269484

In januari publiceerde de Sunday Herald het nieuws dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk een campagne aanvoert om steun in ander landen te vinden voor “Better Together”. William Hague wil van u horen of u slechte dingen te zeggen hebt om over de onafhankelijkheid van Schotland. Volgens de Herald heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met de regeringen van China, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de 28 leden van de EU in een wanhopige zoektocht om “Project Fear” te steunen.

Read more...

Contact us on: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.