Solidariteit met Schotland

Enkele maanden geleden vroeg een vriend in de verenigde Staten wat zij zou kunnen doen om te helpen in de onafhankelijkheid van Schotland. "Niet veel," was mijn antwoord, waarna ik uitlegde dat dit een discussie is die binnen Schotland gehouden dient te worden. Dat is echter niet hoe de regering van het Verenigd Koninkrijk het ziet, ondanks de protesten van Minister-President Cameron dat hij niet in debat kan gaan met Alex Salmond, omdat hij in september geen stemmen heeft. Maar blijkbaar is er toch iets dat mijn vriend kan doen.

http://www.heraldscotland.com/news/home-news/revealed-the-foreign-office-devo-units-drive-to-kill-off-independence.23269484

In januari publiceerde de Sunday Herald het nieuws dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk een campagne aanvoert om steun in ander landen te vinden voor “Better Together”. William Hague wil van u horen of u slechte dingen te zeggen hebt om over de onafhankelijkheid van Schotland. Volgens de Herald heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met de regeringen van China, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de 28 leden van de EU in een wanhopige zoektocht om “Project Fear” te steunen.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een "Devolutie Afdeling" opgezet om hun campagne te coördineren. Ambassades van het Verenigd Koninkrijk, Hoge Commissies en Consulaten rond de wereld hebben instructies ontvangen om communicatie van individuen, organisaties en zaken over de onafhankelijkheid van Schotland te delen. Echter, omdat de ambtenarij natuurlijk politiek neutraal dient te zijn, kan de regering van het Verenigd Koninkrijk niet openlijk toegeven waar ze mee bezig zijn, al weet iedereen het. Ze moeten de schijnbare neutraliteit handhaven.

Maar zo kunnen wij dat ook. Als u een Schot in het buitenland bent of een burger van nog een land die met de onafhankelijkheid van Schotland sympathiseert, schrijf dan een formele brief naar de ambassade van het Verenigd Koninkrijk of de Hoge Commissie in uw land. Wat u hen vertelt is natuurlijk aan u, maar iets in de richting van het uitdrukken van uw afschuw dat de Britse Regering actief buitenlandse interventie zoekt om de onafhankelijkheid van Schotland te voorkomen, zou prima zijn. Natuurlijk weten wij dat u altijd aannam dat de zogenaamde "Moeder van de Parlementen" een streng democratisch systeem voerde in het Verenigd Koninkrijk.

U zou erop kunnen wijzen dat het nu onmogelijk voor u is om het Verenigd Koninkrijk te zien als een goed voorbeeld, aangezien de regering bezig is met onderhandse tactieken om een democratische discussie te beïnvloeden en deze tactieken beduidend en blijvende schade toebrengen aan het beeld van het Verenigd Koninkrijk in uw land.  Zorg ervoor dat u erop wijst dat u een kopie van uw brief naar uw parlementslid, senator of congreslid hebt gestuurd, hen gevraagde of zij uw beeld steunen dat het Schotland toegestaan zou moeten worden te debatteren over zijn toekomst zonder buitenlandse belemmering en te verzoeken dat zij de acties van de regering van het Verenigd Koninkrijk veroordelen.

Echter, aangezien de regering van het Verenigd Koninkrijk actief de meningen van buitenlandse burgers en buitenlandse inwoners zoekt, is het wel zo gepast dat u uw mening ook geeft. Vertel hen waarom u denkt dat de onafhankelijkheid van Schotland goed is voor Schotland, voor de rest van het Verenigd Koninkrijk en tevens voor uw land. Probeer zo veel mogelijk mensen uw brief te laten ondertekenen voordat u deze naar de Britse ambassade of Hoge Commissie verstuurt. Of beter nog, als u lid bent van een club, groep of vereniging, praat met andere leden en vraag hun toestemming om een brief te sturen op officieel papier.

Indien u een ondernemer bent is een brief op papier met logo en adres van het bedrijf waarin u zegt dat u gelooft dat een onafhankelijk Schotland een betere investeringsgelegenheid zou zijn voor uw bedrijf, heel fijn zijn.

Dring aan op een antwoord, vertel ze dat u verwacht dat uw brief naar de Devolutie afdeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt doorgezonden - en vertel ook dat u een kopie naar uw plaatselijke krant hebt gestuurd.

Stuur daarna een kopie van de brief naar mij via het volgende e-mailadres  

Als David Cameron het diplomatieke personeel van het Verenigd Koninkrijk kan gebruiken om politiek te bedrijven, dan kunnen wij dat ook. Dit is geen campagne georganiseerde of geïnspireerde door de Schotse Regering, de SNP of Yes Schotland. Het zal gecoördineerd worden door mij, Paul Kavanagh, en Pilar Fernandez uit Galicia. Wij zijn geen leden van de SNP of andere politieke partij in Schotland of elders. Wij doen dit op ons eigen initiatief en niemand betaalt ons om het te doen, hoewel het de media in het Verenigd Koninkrijk er niet van zal weerhouden anders te beweren indien deze campagne slaagt.

Wij zullen alle antwoorden verifiëren en de statistieken anoniem publiceren wanneer het stemmen nabij is. Wij willen ook graag uittreksels van geselecteerde brieven publiceren. Indien u niet wilt dat uw naam of de naam van uw bedrijf of organisatie gepubliceerd wordt, laat ons dat dan weten in de e-mail. Schotten in Schotland zullen weten dat we vrienden en bondgenoten in het buitenland hebben en, met een beetje geluk, zullen de negatieve reacties ontvangen door de "Devolutie Afdeling" van Cameron en Hague overspoeld worden door de positieve.

Contact us on: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.